Oude straatverlichting
 
 
Oude straatverlichting
 

Updates en media     
 
Laatste updates / latest updates

 
     
 


     
 
Diverse media waar ik aan meegewerkt heb.
 
     
 


     
 
 
The Heineken kidnap.
Voor de film zijn er camera's en tv's gebruikt uit mijn collectie, ook als figurant meegewerkt aan de film, twee keer als cameraman achter mijn eigen camera's. Klik op de afbeelding links voor de foto's van de set. Voor een buiten opname met een Ikegami camera heb ik opnames gemaakt met deze camera uit 1983, hier de videobeelden uit de Ikegami camera. In deze scene staat de pers Heineken op te wachten bij zijn villa.

Website De Heineken Ontvoering

 
     
 


     
 
 
Het Journaal vierde op 5 januari 2006 zijn 50-jarig jubileum. Tussen 09.00 uur en 18.00 uur werd er om elk heel uur een journaal gepresenteerd door een oud-nieuwslezer. Voor het decor werden 28 tv's gebruikt. De tv's moesten spelen tijdens de live uitzending. Gelukkig zijn er geen tv's uitgevallen tijdens de uitzending. De samenwerking met de N.O.S. medewerkers was perfect.

 
     
 


     
 
 

In Zomergasten van de VPRO werd een afbeelding gebruikt van een binnenkant van een oude tv. De gast was Ad Verbrugge.Verbrugge groeide op in een gelovig protestants milieu in Terneuzen, waar hij ook de middelbare school doorliep en al vroeg in de weer was met vragen over het ontstaan van de wereld en de aard van de samenleving. Hij koos dan ook voor een studie filosofie, die hij volgde aan de Universiteit Leiden van 1985 tot 1991. In 1994 werd hij er benoemd tot universitair docent wijsgerige ethiek. 27-8-2006

 
     
 


     
 
 
In 1951 werd in Nederland begonnen met de eerste officiele televisie-uitzendingen. Veel toestellen waren er nog niet, hooguit een paar honderd verspreid over radiowinkels, cafe's en huiskamers. Veel programma's waren er evenmin en er werd niet elke avond uitgezonden. Dit fraaie kijk- en bladerboek geeft een impressie van vooral amusementsprogramma's die vanaf het allereerste begin in Nederland werden uitgezonden. Een boek van Jack Botermans en Wim van Grinsven. Te bestellen onder nummer ISBN10: 9058976157 | ISBN13: 9789058976154
Voor dit boek heb ik foto's gemaakt van een groot aantal tv's uit mijn verzameling, alleen de tv op voorkant is niet van mij.
 
     
 


     
 
 
My Queen Karo.
Deze film is een portret van de jaren 70 gezien door de ogen van een opgroeiend kind. Karo groeit op met haar ouders in een communie in Amsterdam. Met de andere bewoners van het kraakpand wordt alles gedeeld: geld, liefde, idealen. Voor deze film zijn 3 tv's gebruikt uit mijn verzameling onder andere een Philips 26C465/55W. Klik op afbeelding voor meer foto's. De film komt in 2009 uit.
 
     
 


     
 
 
Voor de reclame film van KPN Mine zijn er tv's uit mijn verzameling gebruikt. De opnamens werden in Amsterdam gemaakt in een studio. De tv's werden voor een witte achtergrond gezet. De opnamens waren op 4 april 2006.
Mine is een interactieve televisie dienst van KPN dat via internet werkt.
Klik op afbeelding voor meer foto's.
 
     
 


     
 
 
AVRO KunstUur is een magazine met wisselende series van programma’s over beeldende kunst, muziek, of bijvoorbeeld architectuur. Het programma geeft een breed beeld van de actuele kunst- en cultuurscène in Nederland. Voor dit programma zijn een aantal tv's gebruikt uit mijn verzameling. De tv's zijn door middel van een computer op elkaar gezet. Hier de foto's van de opnamens bij mij thuis, en hier een paar video fragmenten het programma.

Website AVRO's KunstUur

 
     
 


     
 
 
Canon van de Nederlandse Kindertelevisie.
De Publieke Omroep presenteert een website waarop u straks meer dan 50 jaar aan fragmenten van Nederlandse kindertelevisie kunt (terug)zien. Welke fragmenten dit zijn? Dat beslist u! Heel Nederland krijgt de kans mee te beslissen. Stem op programma’s die van grote betekenis waren en nog steeds zijn, voor kinderen van toen en nu. Voor de website en de promo voor tv zijn tv's gebruikt uit mijn verzameling. Klik op de foto voor de televisie promo.
 
     
 


     
 
 

Wat vindt Nederland.

Voor dit programma heb ik foto's aangeleverd. De foto's zijn via internet verstuurd naar de studio. De beelden op de televisie's zijn digitaal ingemonteerd. Uitgezonden op RTL-4. Klik op de foto voor meer foto's van het programma.

 
     
 


     
 
 
Bernhard, Schavuit van Oranje.
Voor deze serie zijn drie tv's uit mijn verzameling gebruikt.
In vier delen vertelt Bernhard het verhaal van zijn leven. Niet alleen aan de kijker, maar vooral aan prinses Máxima. Zij zal straks immers, als koningin naast Willem-Alexander, min of meer dezelfde positie innemen als Bernhard naast Juliana. Uit hun gesprekken en soms hevige discussies blijken hun grote verschillen, maar ook hun overeenkomsten.

Website geschiedenis VPRO

 
     
 


     
 
 
NOS Sportgala 2009.

Voor dit programma heb ik foto's aangeleverd. De foto's zijn via internet verstuurd naar de studio. De beelden op de televisie's zijn digitaal ingemonteerd. Uitgezonden op NOS TV. Klik op de foto voor meer foto's van het programma. Klik hier voor een video fragment

 
     
 


     
 
 

Den Uyl en de affaire Lockheed

In deze tv serie zijn een camera en een aantal tv's van mij gebruikt. Joop den Uyl, de socialistische minister-president, moet beslissen over lot en toekomst van de Prins der Nederlanden. Een week lang laveert hij tussen zachte krachten, die roepen om verzoening, harde krachten, die de kop van de Prins willen laten rollen en een strijdlustige Koningin Juliana, die zich vierkant achter haar man opstelt. De 3 delige serie komt in oktober 2010 op televisie. Klik op de afbeelding voor de foto's.

 
     
 


     
 
 
60 jaar kindertv.

Voor deze tentoonstelling worden tv's uit mijn verzameling gebruikt.Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont van 1 juni t/m 28 november 2010 een tentoonstelling over 60 jaar Kindertelevisie in Nederland. Van Tante Hannie tot Pipo de Clown, van Swiebertje tot Oebele, van ’Hamelen’ tot Thomas de Trein. In samenwerking met het TV Toys Museum worden zeer uiteenlopende artikelen getoond en uiteraard veel foto’s en fragmenten.

Foto's Museum van de twintigste eeuw met de tv's

 
     
 


     
 
 
Affiche Klaas Breedbeeld.

Op het affiche een televisie uit de collectie, een Erres 26566K/14Z uit 1976. Klik op de afbeelding voor een grote afbeelding. Creatie: Studio Jona / fotografie: Arjan Benning

Klaas is op dit moment! Dus nu terwijl je dit leest.. Ja ja ook al is t 4 uur 's nachts. Bezig een nieuw cabaretprogramma te maken! De titel heeft ie al! Breedbeeld.. nu de rest nog.. Vanaf september 2011 te zien in meer dan 100 theaters door heel nederland!

Website Klaas van der Eerden

 
     
 


     
 
 
Kranten, internet en andere media met tv's uit Marcels TV museum.

Philips tv's verleden tijd - Wereldomroep internet 21 april 2011

Philips tv's verleden tijd - Brabants Dagblad 19 april 2011

 
     
 
 
 

Naar boven