PHILIPS 14C625 /12 CHASSIS KT-2
         
 
 14C625 /12
 

   

Produktie 1976 - kleurentv.
Portable televisie.
8 voorkeuze zenders tiptronic.
Stroomverbruik 70 Watt.
Beeldbuis A37-550X in-line, chassis KT-2.

De KT-2 heeft weinig problemen, alleen de cascade en hoogspanningstrafo zijn de zwakke punten. De KT-2 is een service vriendelijk toestel, alle printen zijn uitklapbaar. ook zijn er goede kwaliteit onderdelen gebruikt, zelden slechte elco's en condensatoren. Alleen de boostercondensator is aan vervanging toe na vele jaren.
   


   

De beeldbuis heeft een 90 graden afbuiging. De beeldbuis in dit toestel is gemaakt door Matsushita uit Japan. De KT-2 is de eerste portable kleurentelevisie van Philips die gebruikt maakt van een in-line beeldbuis. Het voordeel van een in-line beeldbuis is dat er minder electronica nodig is doordat er geen convergentie meer nodig is. Door het ontbreken van de convergentie zijn de portable kleurentv's vanaf midden jaren 70 lichter en kleiner geworden.

De hoogspanningstrafo. Als de cascade defect gaat kan deze ook de hoogspanningstrafo meenemen. Dus bij een defect de tv meteen uitzetten. Ook de boostercondensator kan problemen geven, dus altijd de boostercondensator vervangen voor de bedrijfszekerheid.
   


   

De print links, op deze pint zitten de kanalenkiezer, midden frequent, video en kleur versterking, audio, sync en de G2 instellingen.

De printen kan je uitklappen, dus overal goed bij te komen. De print links is voor audio en video signalen, print midden onder, de verticale afbuiging en de print rechts is voor de voeding en hoogspanning.
   


   

De print rechts, op de onderzijde zit de voeding en de hoogspanning op de bovenzijde.

De bedienning voor de zenders werkt met tiptoetsen, ook zijn er uitvoeringen met druktoetsen.

De afstemming zit aan de zijkant en word mechanisch ingesteld.
   


   

Het handvat is van plastiek, na vele jaren is het plastiek uitgehard en breken snel. Het is verstandig om de tv niet meer met het handvat op te gaan tillen..