Philips 26C790/20Z
         
 
 

   

Produktie 1979 - kleurentv.
Luxe televisie met klok, timer en hifi geluid.
29 voorkeuze zenders met afstandsbediening.
Stroomverbruik 165 Watt.
Chassis K12, beeldbuis A66-510X in-line.

Handleiding Philips 26C790/20Z

Philips 26C790/20Z met beeld

Folder Philips 26C790


De chassis K12 is gebouwd vanaf 1977 tot 1980, in 1980 opgevolgd door de K12z. Elektronisch gezien was de K12 een betrouwbaar toestel, maar wel veel problemen met de printhouders. De witte printhouders gingen snel stuk, meestal verbrande contacten bij de oost/west en verticaal print. Later werden bij een goede reparatie de witte printhouders vervangen voor verbetere zwarte printhouders. De televisie is ook geleverd in antraciet, de 26C790/20R. De tv's uit de 26C790 serie zijn gebouwd in Zweden. Door de hoge nieuwprijs zijn er weinig van verkocht, tegenwoordig zijn deze tv's erg zeldzaam.

Foto's afstandsbediening RC4

   


   

De beeldbuis heeft een 110 graden afbuiging.
Met de ringen rond de nek van de beeldbuis kan je de drie kleuren verticaal en horizontaal over elkaar leggen. Er is een ring voor rood, blauw en voor het egaal maken van de kleuren. 

De hoogspanningtrafo's gaan zelden stuk, wel in een vochtige omgeving kans op vonk overslag naar de massa. Meestal gebeurt dit bij de uitgang van de hoogspanningskabel. Links bij de trafo, het grijze onderdeel is voor de instellingen van de G2 en focus.
 
   


   

De PAL chroma module, deze module zet de composite signaal om naar RGB signalen. Foto rechtsboven, de verticaal en oos/west modules.   


   

De matrix print.

De voeding voor de klok, de voeding zit voor de netschakelaar en staat altijd onder stroom. Voor dagelijks gebruik is het raadzaam dat je de condensator na de zekeringen vervangt, deze is onbetrouwbaar na vele jaren.
   


   

De basbox voor het HIFI geluid. Eind jaren 70 werd het geluid beter van de tv's, maar midden jaren 80 is dit weer minder geworden door de goedkopere bouw van de tv's. Deze televisie heeft een 10 Watt audio versterker.


In 1979 was dit een modern televisie met vele ic's. Op de foto de print achter het bedieningspaneel. De televisie heeft automatische functies zoals een klok met timer en APC. APC is een automatic picture control, deze past het contrast van het beeld aan het omgevings licht door middel van een licht sensor. De search tuning is voor automatisch zoeken van de zenders.